CITROËN C4

GÜÇLÜ BİR TASARIM, BENZERSİZ BİR KARAKTER

Citroën C4 kompakt bir hatcback’in zarafeti, akıcı hatları ve dinamizmiyle SUV’nin gücü ve karakterini birarada sunuyor. Citroën C4, kabin içindeki rahatlığı, dinamizmi ve sürüş keyfini en üst seviyeye taşıyarak gelişmiş konfor ve uçan halı etkisi sağlayan Progressive Hydraulic Cushions®, Citroën Süspansiyonu ile donatılıyor.

TASARIM

YENİLİKÇİ VE TEKNOLOJİK

Büyük çaplı tekerlekler (690 mm) ve 156 mm yerden yükseklik ile birlikte kısa ön ve arka çıkıntılar aracı rakiplerinden ayırıyor ve araca iddialı ve her an “harekete geçmeye hazır” bir duruş kazandırıyor. Citroën’in yeni estetik kodlarını içeren ön bölüm; V şeklinde ışık imzası, iki kademeli farlar ve aracın tüm genişliği boyunca uzanan krom marka logosu, Gündüz farları, farlar ve sis farlarında kullanılan Citroën Tam LED Vision teknolojisiyle öne çıkaran benzersiz bir görsel şölen sunuyor

YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİ

Sürüş güvenliğini destekleyen sistem dik yokuşlarda fren pedalını bırakırken aracın geri kaymasını önlüyor. %3’ün üzerindeki eğimlerde çalışan sistem aracınızı yaklaşık 2 saniye tutuyor ve fren pedalından ayağınızı kaldırıp gaz pedalına basmak üzere size zaman kazandırıyor.

SÜRÜCÜ YORGUNLUK UYARI SİSTEMİ

Mola zamanı geldiğinde sistem sizi uyarıyor. Sistem 65 km/s ve üzerinde bir hızda 2 saatten daha uzun süre seyahat etmeniz halinde devreye giriyor.

SÜRÜCÜ DİKKAT UYARI SİSTEMİ

Yol çizgilerine göre aracın yön değişikliklerini değerlendiren sistem, sürcünün uyanık olup olmadığını analiz ediyor ve gerektiğinde uyarıyor. Özellikle hız sınırının 65 km/s ve üzerinde olduğu yollarda son derece kullanışlı bir güvenlik özelliği olarak öne çıkıyor.

AKILLI FAR ASİSTANI

Gece sürüşlerini daha güvenli hale getiren sistem, karşıdan gelen araçları tespit ederek uzun ve kısa farlar arasında sorunsuzca geçiş yapıyor ve daha rahat bir sürüşe imkan tanıyor.

DUR-KALK ÖZELLİĞİNE SAHİP UYARLANABİLİR HIZ SABİTLEME SİSTEMİ*

Kamera yardımı ile çalışan Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi öndeki aracı algılıyor ve güvenli mesafeyi otomatik olarak koruyor. Sistem gaz ve freni kullanarak sürücünün herhangi bir müdahalesi olmadan aracı durdurup tekrar harekete geçirebiliyor.

ÇARPIŞMA UYARI SİSTEMİ

Olası bir çarpışma riski olduğunda sizi uyarıyor ve öndeki araç ile mesafenin korunması noktasında sizi destekliyor. Sistem 30 km/s üzerindeki hız seviyelerinde çalışıyor.

ANAHTARSIZ GİRİŞ VE ÇALIŞTIRMA

Özellikle elleriniz doluyken hayarı kolaylaştıran bu sistem sayesinde anahtarınızı çıkarmadan aracınızı kitleyebilir, açabilir ve çalıştırabilirsiniz.

PARK ASİSTANI

Paralel veya dikey park için mükemmel olan bu sistem boş bir park alanını algılıyor, ardından tamanen gücenli bir park manevrası için otomatik olarak yönlendirme yapıyor. Yapmanız gereken tek şey ileri-geri vites değişikliği ile gaz-fren kontrolü sağlamak.

BENZİNLİ VE DİZEL SEÇENEKLERİ

Benzinli

Citroën C4 yeni nesil Euro 6d uyumlu benzinli motorlarla sunuluyor:

1.2 PureTech 100 hp, 6 ileri manuel şanzıman

1.2 PureTech 130 hp, 8 ileri tam otomatik şanzıman

1.2 PureTech 155 hp, 8 ileri tam otomatik şanzıman

Dizel

Citroën C4 yeni nesil Euro 6d uyumlu dizel motor seçeneğiyle:

1.5 BlueHDi 130 hp, 8 ileri tam otomatik şanzıman

OTOMATİK ŞANZIMAN EAT8

KOLAY SÜRÜŞ

8 vitesli otomatik şanzıman, geri vites, boş veya ileri vitesin kolayca seçilebilmesi için 3 konum (R, N ve D) ve 2 düğmeye sahip olan yeni bir metal şanzıman kumandası ile birlikte sunuluyor:
Park modunu etkinleştirmek için P ,
Benzinli veya dizel motorlarda Manuel sürüş modunu etkinleştirmek için M ,
veya elektrikli versiyonda Fren modunu etkinleştirmek için B